Burnout is een specifieke vorm van stress. Letterlijk betekent het opgebrand zijn, emotioneel en fysiek uitgeblust. Het is een mentale uitputtig en overspannenheid door ongewone belasting en vermoeidheid. Het tijdig herkennen van stress signalen, zowel fysiek als psychisch, is van belang. Een overmatige stress-situatie kan leiden tot een burnout.

Symptomen burnout
Concentratieproblemen
Vergeetachtigheid
Emotioneel
Besluiteloosheid 
Slaapproblemen
Meer fouten maken
Vermoeid 
Lusteloos
Cynisme
Onzekerheid
Sexuele problemen 
Vaker ziek zijn 
Vermindering sociale contacten

Ik ben burnout. Wat nu?     
De eerste stap is gezet. Je bent opzoek gegaan naar hulp. Bij een burnout lijkt de accu leeg te zijn, er is geen energie meer. Bij het begeleiden van burnoutcliënten richt ik mij op de vijf belangrijkste levensaspecten die grofweg de dagindeling van ieder mens bepalen.

1. Werk
2. Gezin
3. Activiteiten in en om het huis
4. Relaties en sociale contacten
5. Jezelf

Samen onderzoeken wij of deze aspecten je energie kosten of juist energie geven. Vanuit deze inventarisatie gaan we werken aan het herstelproces.
Warm aanbevolen