Stress is een hoofdzaakj0385419-8223.jpg

Ieder mens ervaart op de een of andere manier stress. 

Wanneer wordt stress ongezond?
Ingrijpende emotionele gebeurtenissen, zoals het verlies van een baan, het overlijden van een dierbare, een scheiding kunnen een grote stressor zijn. Vaker nog worden we regelmatig geconfronteerd met steeds terugkerende psychische spanningen en irritaties. Dagelijkse file, conflicten op het werk, spanningen thuis, ziekte, teleurstelling, afwijzing, krenking, constante hoge werkdruk, niet gerealiseerde dromen en perfectionisme kunnen bijdragen aan een te zware belasting.   

Stress is ongezond wanneer we gedurende een lange periode aan een stressor worden blootgesteld. Als de stress lang aanhoudt en er geen tijd om te herstellen is kan dit uitmonden in overspannenheid of burnout.

Stress en traumatische gebeurtenissen kunnen leiden tot ziekten. Door chronische stress kan de weerstand verminderen met ziekte tot gevolg. Door met name emotionele stress wordt het immuunsysteem onderdrukt waardoor het afweersysteem van ons lichaam niet optimaal kan functioneren. 

Steek niet langer de kop in het zand! Kom in actie tegen stress!
Mensen die stress ondervinden nemen vaak de signalen niet serieus. Ze denken dat het met een beetje rust of een korte vakantie vanzelf zal overgaan. Helaas, was het maar zo simpel. Als er niets verandert, gebeurt er niets en worden de klachten alleen maar erger, met een mogelijke burnout in het verschiet.

Leer de stress weer de baas te zijn. Zodat je balans, energie en plezier in je leven hebt.
Warm aanbevolen